Nina Virolainen

Sastamala

ETUSIVULLE TANSSISTANI ITÄMAINEN TANSSI ARABIAA TANSSIKUVIA TANSSILINKIT

ITÄMAINEN TANSSI - MINUN TANSSINI

Olen harrastanut itämaista tanssia syksystä 1992 alkaen. Aloitin tanssin Helsingissä, Anna-Riitta Noran (nyk. Koivisto) "napatanssi" -tunneilla. Anna-Riitan ryhmässä pääsin mukaan myös useisiin messu- ja tv-esiintymisiin, merkittävimpänä ehkä tv-sarja "Napatanssien kuntoon" (YLE/TV1 1995).

Tämän lisäksi ja jälkeen olen osallistunut useiden kotimaisten ja ulkomaisten opettajien kursseille. Hieman pidempiaikaisempia opettajiani ovat olleet marokkolainen Safia Gartit, sekä kotimaiset Saara Soikkeli, Tuija Rinne ja Eeva-Liisa Kallionpää. Lyhyemmillä kursseilla olen päässyt tutustumaan hyvin useiden muidenkin opettajien tekniikkaan ja ilmaisuun. Omaan tanssityyliini ovat eniten vaikuttaneet Anna-Riitta: improvisaatiotanssi tuntuu luontevimmalta, sekä toisaalta myös Tuija: olen tarkka tanssitekniikan oikeellisuudesta. Safia on antanut tanssiini tietynlaista ilmaisun vapauden tunnetta.

Oma tanssikurssien pitämiseni alkoi keväällä 1995 tv-sarjan suosion mainingeissa, jolloin järjestin ensimmäisen alkeiskurssini Vammalassa (nyk. Sastamala). Siitä alkaen olen toiminut suurimman osan vuosista sivutoimisena tanssinopettajana yksityisesti tai kansalaisopistoissa (Vammala ja Huittinen). Syksystä 2010 alkaen tanssikursseja tuli enemmän (mukana myös Kokemäen kansalaisopisto).

Keväällä 2003 sain idean tanssiyhdistyksen perustamisesta Vammalaan ja olen Warda ry:n perustajajäsen, sekä toimin sen puheenjohtajana ja "jokapaikanhöylänä" yhdistyksen alusta alkaen kevääseen 2008 asti. Keväällä 2010 liityin Mihrimah ry:n hallitukseen ja tanssiryhmään.

Animaatio: Nina Virolainen, 2003


Animaatio: Nina Virolainen 2003